Amilah Food verkoopt Halal producten
Het is weer Lente

09-04-2018

De lente is ingeluid en we hebben er zin in!!
De komende weken staan genoeg leuke events op de planning om er lekker op uit te gaan en kennis te maken met Amilah.

Women United XXL BAZAAR 2018 (15 april)

Op 15 april organiseert Women United een XXL Bazaar in Breda van 11 tot 18 uur. Op een locatie van 16.500m2 zullen bezoeksters kunnen genieten van meer dan 150+ shoppingstands, beauty, lifestyle, health en een horecaplein met heerlijk halal gegrild, BBQ vlees en allerlei lekkernijen. Kinderen zijn ook welkom! Er is een schaatsbaan van 30x60 meter en vele grote luchtkastelen en activiteiten!

Waar ben jij 15 april?

https://www.facebook.com/events/1758039627836429/

 

Lipstick & Henna event (21 & 22 april)

Lipstick en Henna is een uniek lifestyle event dat zal plaatsvinden op 21 en 22 april in Rotterdam Ahoy. Laat je inspireren door bekende bloggers op het gebied van lifestyle. Spot de laatste trends in mode, beauty en gadgets. Neem een gezichtsbehandeling in de Beauty Oase en laat henna zetten op het Hennaplein. Geniet van diverse optredens en shop de gaafste items op het gebied van (modest) fashion, beauty, lifestyle, interieur en nog veel meer!
Kinderen kunnen zich prima vermaken in de 'Kids Corner" en voor de mannen is er een ware "Man Cave'. Vrouwen denken ook aan alles!
Bezoek ook de leukste foodtrucks voor heerlijk eten en drinken. Kortom een heerlijk dagje uit met manlief, de kids of met vriendinnen. Er valt genoeg te beleven!

Zien wij jou daar?

http://lipstickenhenna.nl/

 

Medina Expo (28 & 29 april)

Ontdek de verschillende dimensies van de leefwereld van de moslims in België namelijk Lifestyle, Arts & Culture, Business & Network, Social & Community en Halal trade Market. Ontdek exposities, panelgesprekken, gastsprekers, kinderanimaties, entertainments, fun. Je kunt ook deel te nemen aan verschillende interessante workshops.

http://medinaexpo.be

Vergeet me niet te volgen op social media. Zo blijf je op de hoogte van alles wat er gebeurt...

Beurs, beurs, beurs

01-11-2017

Het is inmiddels november, de koude herfstdagen liggen op de loer. En we hebben niet stilgezeten, inmiddels hebben we een nieuw kantoor en we hebben er nieuwe verkooppunten/ -landen bij.
Ook is het de maand van beurzen geweest: Beurstober!

Anuga beurs
De iedere twee jaar in Keulen georganiseerde Anuga is de grootste B2B beurs ter wereld op het gebied van levensmiddelen en aanverwante producten. Wij hebben onze producten mogen presenteren bij de stand van onze distributiepartner Heuschen & Schrouff OFT: www.heuschenschrouff.com

5 dagen lang hebben de bezoeker onze snacks en sausjes geproefd en de reacties waren overweldigend. Ik zeg op naar Anuga 2019!!

 

Womens United Beurs
Een klein groepje dames die de handen ineen slaat en maar 1 doel voor ogen heeft: De vrouw die naast " mama of dochter van",  ook een onderneemster is die wilt groeien, ontplooien en uitbreiden een podium bieden voor het vergroten van haar klantenkring en netwerk.

Netwerken, shoppen, beautybehandelingen ondergaan, geïnspireerd raken ,het goede doel steunen, workshops volgen, proeven van diverse lekkernijen en een dagje uit.
Wat waren we vereerd om hiervan deel te mogen uitmaken! We hebben door deze consumentenbeurs gelukkig heel wat fans erbij en mooie contacten gelegd. De vraag die op iedereens lippen brandde was: WAAR KUNNEN WE AMILAH KOPEN???

Je kunt de Amilah sausjes online kopen op: www.asianfoodlovers.com & www.arabfoodlovers.com

Ook kun je de producten kopen bij onderstaande steden in Nederland:

Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam, Bergen op Zoom, Budel, Delft, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Eygelshoven, Geleen, Harderwijk, Heerlen, Helmond, Hoensbroek, Landgraaf, Maastricht, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Kerkrade en Veenendaal.

  
Wil je weten bij welke winkels precies, stuur ons dan een mailtje: info@amilahfood.com

Rama-hoe dan?!

09-06-2017

Amilah wilt iedereen zorgeloos laten genieten van eten, maar er zijn ook bepaalde periodes waarbij ‘zorgeloos eten’ plaatsmaakt voor een periode van vasten. Deze periode is momenteel weer aangebroken, de Ramadan. 

Ramadan, wat is dat nou precies?

Ramadan is de negende maand van de islamitische maankalender waarbij de islamitische gemeenschap over de hele wereld vast. In de meeste godsdiensten is er een tijd van vasten; De Christelijke gemeenschap mijdt tijdens het vasten bepaald voedsel en dranken. De Joodse gemeenschap heeft enkele dagen waar men niet eet van zonsondergang tot de volgende zonsondergang. Moslims vasten gedurende 29 of 30 dagen aan één stuk. Vasten houdt voor de moslims in dat er tussen zonsopgang en zonsondergang niet gegeten en gedronken wordt (nee ook geen klein slokje water of toch een kauwgompje ;) ). Zodra de zon ondergaat is het de bedoeling dat het vasten verbroken wordt met een niet al te uitbundige maaltijd.

Ramadan, waarom nou precies?

Maar, de maand Ramadan is meer dan alleen vasten. Veel mensen denken dat het vasten bedoeld is om zich te kunnen inleven in het leven van de armen. Hoe mooi dit gebaar dan wel niet is, het is niet waar. Deze heilige maand staat in het teken van het reinigen van diens lichaam en geest in de vorm van vergeving, bezinning en het schenken van geld aan de armen. In deze maand is het de bedoeling dat je je bewust wordt van je slechte gewoonten, zoals roddelen, jaloezie, vloeken of ondankbaar zijn, en deze afleert. En natuurlijk, om dit ook vol te houden na de Ramadan. Het eind van de Ramadan wordt gevierd met het suikerfeest. Familie en vrienden komen gezellig bij elkaar en er wordt uitgebreid gegeten met heerlijke hapjes en gerechten.

Ramadan uitzonderingen

Het is een pittige maand, zowel fysiek als mentaal. Ouderen, jonge kinderen, fysiek en mentaal zieken, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven zijn niet verplicht om deel te nemen aan het vasten. Ook hoeven vrouwen tijdens het menstrueren niet te vasten omdat zij het deze periode al zwaar genoeg hebben en de juiste voeding nodig hebben (dit betekent dus een paar dagen pauze en opladen).

Vergeet me niet te volgen op social media. Zo blijf je op de hoogte van alles wat er gebeurt...

Wat is Halal?

07-04-2017

We zijn inmiddels 3 maandjes verder…
Nieuwe klanten, fans en volgers. Positieve feedback en lieve berichtjes.
Ik reis door heel Europa om me voor te stellen en ben inmiddels al verkrijgbaar in Nederland, België en Duitsland. 

Wat is Halal?

Tijdens deze reizen heb ik vaak dezelfde vragen gesteld gekregen: Wat is Halal nou precies?? Móet een saus Halal gecertificeerd zijn??
De grootste misconceptie is dat Halal alleen maar met voeding te maken heeft. Halal is niet meer als de vertaling van het woord ‘toegestaan’. Dit is het tegenovergestelde van ‘Haram’ , wat 'niet toegestaan' betekent.
Er zijn allerlei zaken binnen de moslim richtlijnen die wel of niet toegestaan zijn en waaraan moslims zich dienen te houden. Wat betreft voeding zijn deze richtlijnen verspreid over de gehele procedure van de ontwikkeling van een product.Van het kiezen en screenen van de ingrediënten tot de productiefaciliteiten tot aan het eindproduct. Als de Halal richtlijnen tijdens al deze facetten gewaarborgd blijven, spreekt men over Halal voeding.

Halal sauzen

Dit geldt ook voor sauzen. Het kan namelijk zijn dat een saus op een productielijn wordt gedraaid, waar van te voren een saus is geproduceerd welke haram ( heb je opgelet?? :) ) is. En als een Halal product in aanraking komt met een haram product… je raadt het misschien al.. wordt het per definitie haram! Dan is al het werk voor niet geweest. Om dit te voorkomen moeten de productielijnen eerst compleet gereinigd worden, en ook hiervoor gelden speciale Halal richtlijnen. Bij Amilah produceren we onze producten 100% volgens Halal richtlijnen. Het hele productieproces wordt grondig gecontroleerd door een onafhankelijke certificeerder, de Halal Audit Company (HAC). Wil je meer weten over de Halal richtlijnen of Halalvoeding in het algemeen? Check hier voor meer info.

Wil jij ook Amilah producten in jouw omgeving? Vraag ernaar bij de toko om de hoek of je supermarkt. 

Vergeet me niet te volgen op social media. Zo blijf je op de hoogte van alles wat er gebeurt...

IK BEN ER EINDELIJK!!

04-01-2017 - Algemeen

Het heeft even geduurd maar ik beloof je, het is het wachten waard! Ik wil dat jij je thuis voelt in de winkel en niet constant elke verpakking moet nalezen. Ik wil dat je gezien en gehoord wordt. Ik wil het leven iets makkelijker maken, zodat je meer tijd over houdt voor jezelf, jouw gezin en jouw vrienden. Ik wil ervoor zorgen dat jij altijd lekker kan eten, en dat terwijl we samen een goede daad verrichten. Maar bovenal wil ik dat je altijd lekker kan eten.

Daarom zal je mij steeds vaker zien en gaan wij elkaar steeds beter leren kennen.

Ik ben AMILAH en ik ben hier voor jou.

Amilah Food verkoopt Halal producten
Amilah Food verkoopt Halal producten